Dyremishandling"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated." - Mahatma Gandhi


Vil skrive et innlegg som kanskje ikke faller i smak hos alle Canada goose og Parajumpers elskere. Men for meg er det viktig å spre denne informasjon for å øke bevisstheten rundt dette tema.

Ja, vi mennesker dreper dyr, og det har vi gjort fra tidenes morgen. Vi dreper de for mat, for skinn/pels, bein osv. Listen er lang. Ønsker egentlig å leve i en verden hvor det ikke er nødvendig å avlive dyr. Vi mennesker har en tendens til å se på oss selv som jordens eneste arvinger, noen ganger glemmer vi at dyrene også er det på lik linje med oss. Hvorfor skal våre liv være mer verdt enn deres? Vi hadde ikke overlevd uten dyrene, hadde man f.eks utryddet hvithaien ville det ikke blitt produsert nok Oksygen til at vi kunne overleve. Hva hadde skjedd om menneskene ble utryddet?

Men tilbake til poenget, når dyr blir avlivet på en forsvarlig måte så er det helt greit. Dessverre skjer det ikke på en forsvarlig måte i mange steder av verden, her i Norge har vi lover å regler som verner om dyr og måtene jakt/avlivning skal foregå på. I Usa, Canada og Russland bruker de metoder som er strengt forbudt i Norge. De legger ut fotsakser så dyret blir fanget og noen ganger blir liggende i flere timer å pines før noen kommer for så å slå de ihjel med en klubbe i hode. Andre ville dyr blir ofte også fanget av disse fellene.

Jeg vemmes rett og slett av tanken på at dyret pines ufrivillig. Dyret kan jo ikke akkurat si ifra eller forsvare seg. Synes det er grusomt at de lider bare fordi vi vill ha pelsen deres. Tenk om det fantes en rase som var større en menneskene som hadde fanget oss i bur for å peele av huden vår? Synes helt ærlig at vi ikke trenger å fråtse, vi trenger ikke avlive mer enn nødvendig. Og det hele skjer bare for en pelskrage til ei jakke?

Dømmer på ingen måte noen med Canada goose eller andre pelsjakker. Alle har forskjellige meninger, og folk må få låv til å handle etter det de føler er riktig. For meg blir det derimot helt feil, har bare ikke samvittighet til å støtte en slik industri, vil ikke at de skal tjene penger. Jeg ønsker at de skal gå konkurs, eller tvinges til å bruke falsk pels. Den eneste måten det kan skje på er å spre dette til de som ikke allerede er klar over det, og å boikotte produktene deres.

Vil du støtte en slik industri ?


 Følg Dyrevernallisansen på facebook HER. Følg Project Coyote HER

 

Signature Fonts

Aksept

Er det noe jeg virkelig brenner for så er det å bidra til og å inspirere andre til å skape et samfunn og en verden med større aksept for våre ulikheter, aksept uavhengig av farge, kjønn, status, utseende, religion og livssyn. Det som er nøkkelen til å oppnå dette er meg og deg, og hva vi lærer de kommende generasjonene, våre barn, yngre søsken eller evt. framtidige barn. Verden slik den er i dag er som den er, man kan klage og skylde på mye, men det vil ikke endre noe. Det eneste som kan endre noe er å ta ansvar for våre egne holdninger og hvordan vi velger å utrykke oss til andre.

Mange har kanskje vokst opp i hjem hvor mor eller far har lært oss opp til å ha ulike holdninger rettet mot forskjellige religiøse trosretninger, eller kanskje blitt påvirket av venners meninger. Det eneste som kan endre slike fordommer er at vi ikke lærer det videre. Et barn som blir født inn i denne verden har ingen fordommer for noe med mindre det læres opp til det av oss. Selvfølgelig forstår jeg at det kan være vanskelig å ikke ha fordommer, spesielt hvis man har opplevd noe selv som gjør at man har disse fordommene. Men må huske på at man ikke kan generalisere verken religion, kjønn, farge osv. Selvfølgelig finnes det mennesker som kan oppfattes som dårlige eller ondte mennesker, men slike mennesker finnes det jo innenfor hver religion, kultur og land.

Det blir så feil å dømme alle på bakgrunn av enkeltpersoners handlinger. Oppfordrer dere alle til å tenke over hvordan dere påvirker deres venner, søsken, familie, barn osv. Og det er så dumt å påvirke de som blir født inn i denne verden til å følge holdninger basert på våre erfaringer.

Hva tenker dere ?

 

Signature Fonts
hits